Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Azet.sk prejdi na

7 jednoduchých rád, ako variť zdravo a chutne: Nie je to žiadna veda, stačí len dodržať zopár pravidiel

31.01.2016 iš

Variť chutne a zdravo nie je žiadna veda. Stačí dodržať len zopár zásad.

7 rád, ako variť diétne. 2 obrázky vo fotogalérii 7 rád, ako variť diétne.

1. kvalita – čerstvé suroviny sú určite kvalitnejšie ako mrazené alebo konzervované

2. sezónnosť – pokiaľ možno varte zo sezónnych surovín, majú totiž najlepšiu chuť, vôňu i obsah živín

3. chuť – aj diétne jedlo môže byť plné chutí – napríklad oriešky stačí opiecť nasucho na panvici, bylinky pridávať do jedla až na záver, či sladkosť „vytiahnuť“ štipkou soli

Pokračovanie článku pod reklamou videoreklama

4. korenie – tu platí, že všetkého s mierou, osvojte si pravidlo maximálne dvoch korenín

5. tuk – tepelne upravené pokrmy bez tuku sú väčšinou aj bez chuti, používajte kvalitné rastlinné oleje

6. bielkoviny – ak chudnete, nezabúdajte na jedlá s vysokým obsahom bielkovín – ryby, morské plody, chudé mäso, syry, tofu, vajcia, tvaroh...

Ak chudnete, nezabúdajte na jedlá s vysokým obsahom bielkovín. 2 obrázky vo fotogalérii Ak chudnete, nezabúdajte na jedlá s vysokým obsahom bielkovín.

7. príloha – bielkovinami „nadupané“ jedlo si doslova žiada zeleninovú prílohu, čím viac vlákniny do seba dostanete, tým dlhšie ostane pocit sýtosti

Tlačiť Diskusia