Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Azet.sk prejdi na

Čím dochutiť grilované mäso, šalát či varené zemiaky? Stačí táto vec, a získajú neopakovateľnú chuť

26.01.2016 iš

Grilované mäso, šalát, ale aj obyčajné varené zemiaky môžu chutiť oveľa lahodnejšie. Stačí, keď k nim pridáte toto výnimočné dochucovadlo.

Pripravte si vlastný bazalkový olej. 6 obrázkov vo fotogalérii Pripravte si vlastný bazalkový olej.

Pripravte si vlastný bazalkový olej. Je to jednoduché a efektné. Lepšie dochucovadlo si ťažko predstaviť. S ním bude jedlo chutiť naozaj výnimočne.

Vo väčšom hrnci na miernom ohni 5 minút ohrievame 300 ml olivového oleja s 1 hrsťou umytých a osušených bazalkových listov.

Potrebujeme olivový olej. 6 obrázkov vo fotogalérii Potrebujeme olivový olej.

Odstavíme, necháme vychladnúť a scedíme. Ďalšie dve hrste bazalky rozmixujeme s 2 PL oleja a zmes pridáme do vychladnutého oleja.

Bazalka 6 obrázkov vo fotogalérii Bazalka

Pokračovanie článku pod reklamou videoreklama

Pripravený bazalkový olej vydrží v chladničke asi týždeň a použiť sa dá na grilované mäso, do šalátu či k vareným zemiakom.

Grilované mäso s bazalkovým olejom chutí vynikajúco. 6 obrázkov vo fotogalérii Grilované mäso s bazalkovým olejom chutí vynikajúco.

PORADNE: Hľadám recept (2)
Tlačiť Diskusia
Vyrobte si vlastné menovky na vianočné darčeky