Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Azet.sk prejdi na

Čo robiť, aby sa jedlo v mikrovlnke rovnomerne zohrialo, alebo čím krájať mäkký syr? Pomôžu tieto triky

28.01.2016 les

Ako správne zohriať jedlo v mikrovlnke, aby bolo rovnomerne teplé, či ako pokrájať mäkký syr? Pomôžu tieto overené triky do kuchyne.

Tieto rady sa vám určite zídu. 2 obrázky vo fotogalérii Tieto rady sa vám určite zídu.

Rady, ako sa naučiť ohrievať v mikrovlnke alebo zachytiť kôstky z citróna.

Ohrievanie v mikrovlnke

Aby sa jedlo ohrialo v mikrovlnnej rúre rovnomerne, jedlo sústreďte nie v strede taniera, ale skôr po jeho stranách.

Nevyschne pri ohreve

K potravinám, ktoré by sa mohli pri ohreve v mikrovlnnej rúre vysušiť, položte vedľa na tanier aj pohár s vodou.

Horúca nebude lepiť

Pokračovanie článku pod reklamou videoreklama

Prv než do odmerky dáte lepkavé ingrediencie ako napríklad med, namočte ju najskôr do horúcej vody. Surovina sa vďaka teplote sama skĺzne dole.

Sitko na citrón

Pri vytláčaní citrónu ho najskôr obaľte do gázy, ktorá kôstky zachytí a neskončia tak v čaji.

Krájanie niťou

Mäkký syr, ktorý sa lepí o nôž, skúste nabudúce krájať pomocou dentálnej nite. Položte niť pod syr a zhora niť previažte. Samozrejme, používajte niť bez príchute!

Dobré vajce sa ponorí

Ak si nie ste istí, či je vajíčko ešte dobré, ponorte ho do studenej vody. Ak sa ponorí, je v poriadku, ak ostane plávať, je už pokazené.

Tlačiť Diskusia
NEPREHLIADNITE
Vyrobte si vlastné menovky na vianočné darčeky