Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Azet.sk prejdi na

Aj z obyčajných cestovín vykúzlite skvelé jedlo, keď k nim pridáte toto: 3 NAJ tipy na lahodnú omáčku

29.01.2016 iš

Cestoviny si zaslúžia tú najlepšiu omáčku. Napríklad aj z čerstvých byliniek, ktoré celoročne dostať v obchodoch. A nezabudnuteľné jedlo si pripravíte rýchlejšie, než sa nazdáte.

ilustračné foto 2 obrázky vo fotogalérii ilustračné foto

Zo zmesi byliniek

Za hrsť materiny dúšky, rovnaké množstvo kôpru, majoránu, petržlenovej vňate a pažítky umyjeme a dôkladne osušíme. Všetky bylinky spolu najemno nasekáme. V menšom hrnci rozpustíme 1 až 2 PL masla a bylinky na ňom krátko podusíme. Podľa chuti osolíme a dochutíme niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.

Z pažítky

Pokračovanie článku pod reklamou videoreklama

V hrnci ohrejeme 500 ml zeleninového vývaru. Do teplej tekutiny zapracujeme 2 žĺtky rozmiešané v 2 PL hladkej múky. Za stáleho šľahania na miernom ohni povaríme do zhustnutia. Do omáčky pridáme 1 PL najemno nasekanej pažítky, štipku kryštálového cukru, soľ, 1 PL citrónovej šťavy a 30 g masla. Rýchlo premiešame a odstavíme.

Z medvedieho cesnaku

Zhruba 100 g medvedieho cesnaku preberieme, umyjeme a osušíme. V hrnci rozpustíme 1 PL masla, na ktorom cesnak sparíme. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a mletým muškátovým orieškom. Podlejeme 100 ml bieleho suchého vína a krátko povaríme. Nakoniec pridáme 2 PL smotany na šľahanie a omáčku rozmixujeme. Ešte teplú zjemníme trochou rozpusteného masla.

Tlačiť Diskusia