Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Azet.sk prejdi na

Skvelá chuťovka pre hostí k vínu či pivu: Na chrumkavých cesnakových žemličkách si pochutí každý

VIDEO 25.02.2016 iš

Čakáte hostí a rozmýšľate, aké rýchle pohostenie by ste pre nich pripravili? Vyskúšajte cesnakové žemličky, chutia skvelo.

Cesnakové žemličky 4 obrázky vo fotogalérii Cesnakové žemličky

Potrebujeme:  

500 g pizzového cesta (polotovar), 4 strúčiky cesnaku, olivový olej na pokvapkanie, rozpustené maslo, petržlenová vňať, soľ

Cesnakové žemličky si pripravíme z pizzového cesta. 4 obrázky vo fotogalérii Cesnakové žemličky si pripravíme z pizzového cesta.

 Takto sa to podarí: 

Cesto rozdelíme na 12 kúskov. Cesnak ošúpeme, najemno nasekáme a rozdelíme na kúsky cesta. Cesnak zatlačíme do stredu každého kúska cesta a vyformujeme guľôčky. Tie poukladáme do plechu na mafiny, pokvapkáme olejom a v rúre vyhriatej na 220 °C pečieme dohneda 15 až 18 minút.

Cesnakové žemličky pečenie na plechu na mafiny. 4 obrázky vo fotogalérii Cesnakové žemličky pečenie na plechu na mafiny.

V mise zmiešame rozpustené maslo, petržlenovú vňať a soľ. Upečené žemličky obalíme v maslovej zmesi, necháme odkvapkať a ihneď podávame.

Upečené cesnakové žemličky obalíme v zmesi roztopeného masla a nasekanej petržlenovej vňate. 4 obrázky vo fotogalérii Upečené cesnakové žemličky obalíme v zmesi roztopeného masla a nasekanej petržlenovej vňate.

 

Pokračovanie článku pod reklamou videoreklama

Tlačiť Diskusia
NEPREHLIADNITE
Vyrobte si vlastné menovky na vianočné darčeky