Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Azet.sk prejdi na

Chutné domáce šišky môžete pripraviť aj inak, ako z kysnutého cesta: Vyskúšajte toto rýchle riešenie

VIDEO 07.03.2016 Nový Čas pre ženy

Ak sa vám nechce hrať s kysnutým cestom, no máte chuť na domáce šišky, existuje veľmi elegantné riešenie. Potešte všetkých svojich maškrtníkov.

Pizzové šišky 7 obrázkov vo fotogalérii Pizzové šišky

Pizzové šišky (8) kusov

Potrebujeme:

500 g pizzového cesta (polotovar), hladká múka na posypanie dosky, olej na vyprážanie, 50 ml mlieka, štipka soli, 175 g práškového cukru, 25 g kakaa

Takto sa to podarí:

Pokračovanie článku pod reklamou videoreklama

Pizzové cesto rozbalíme a necháme ho pri izbovej teplote zmäknúť. Premiesime a na mierne pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm. Pomocou okrúhlej formičky povykrajujeme šišky (môžeme aj s otvorom vo vnútri). Vyprážame v rozpálenom oleji do zlatohneda asi 2 až 3 minúty z každej strany. Hotové vyberieme a necháme odkvapkať na papierovej utierke. V mise zmiešame mlieko, soľ, cukor a kakao. Metličkou vymiešame hladkú polevu, do ktorej namáčame hotové šišky.

Čas prípravy: 20 minút

Čas vyprážania: 10 minút

Tlačiť Diskusia