Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Azet.sk prejdi na

Nemáte odvahu vlastnoručne upiecť veľkonočného barančeka? 5 rád, s ktorými sa vám podarí ten najlepší

23.03.2016 iš

Máte recept na sladkého veľkonočného barančeka, ale ešte ste nenašli odvahu ho upiecť? Na čo všetko treba dať pozor?

Veľkonočný baranček 3 obrázky vo fotogalérii Veľkonočný baranček

Než sa pustíte do pečenia, určite si treba zadovážiť správnu formu – či už keramickú po babičke, dekoratívnu smaltovú alebo praktickú zo silikónu.

Keď použijete kameninovú formu, treba ju pred použitím na hodinu namočiť do studenej vody.

Po upečení barančeka nevyklápajte skôr, ako sa uvádza v recepte, mohol by sa polámať. Takisto ho pred postavením radšej nechajte dokonale vychladnúť.

Najjednoduchšie je barančeka ozdobiť jemným posypaním práškovým cukrom. Fantázii sa ale medze nekladú a barančeka môžete ozdobiť bielkovou alebo čokoládovou polevou podľa chuti.

Najjednoduchšie je barančeka ozdobiť jemným posypaním práškovým cukrom. 3 obrázky vo fotogalérii Najjednoduchšie je barančeka ozdobiť jemným posypaním práškovým cukrom.

Tradične sa na záver barančekovi okolo krku zaviaže dekoratívna mašľa.

Môžete ho ozdobiť aj bielkovou alebo čokoládovou polevou. 3 obrázky vo fotogalérii Môžete ho ozdobiť aj bielkovou alebo čokoládovou polevou.

Pokračovanie článku pod reklamou videoreklama

PORADNE: Hľadám recept (2)
Tlačiť Diskusia
Vyrobte si vlastné menovky na vianočné darčeky