Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Azet.sk prejdi na

Chutná večera pre všetkých, ktorí chudnú: 5 super receptov na teplé šaláty, z ktorých nepriberiete

10.01.2017 Casprezeny.sk

Aj keď po Novom roku chudnete, určite si chcete dať na obed či večeru niečo, z čoho by ste nepribrali, ale zároveň by vám to aj chutilo. Teplé šaláty sú preto ideálna voľba.

Teplé šaláty sú preto ideálna voľba na obed či večeru. 2 obrázky vo fotogalérii Teplé šaláty sú preto ideálna voľba na obed či večeru.

Vyskúšajte niektorý z našich receptov:

 

Teplý šalát s karfiolom a špenátom

Potrebujeme:

1 karfiol, 500 g čerstvého špenátu, 3 strúčiky cesnaku, olej, soľ, čierne korenie

Takto sa to podarí:

1. Karfiol rozoberte na ružičky a v osolenej vode uvarte domäkka.

2. Na panvici nechajte rozpustiť olej a opečte na ňom prelisované strúčiky cesnaku. Pridajte prepláchnutý špenát a nechajte ho spariť.

3. Uvarený a odkvapkaný karfiol opečte na inej panvici dozlatista, pridajte ho ku špenátu, dobre premiešajte a zmes ešte krátko poduste. Nakoniec podľa chuti osoľte a okoreňte.

Pokračovanie článku pod reklamou videoreklama


 

Cestovinový šalát s tuniakom

Potrebujeme:

250 g cestovín, soľ, 150 g konzervovanej mrkvy, 120 g mrazeného hrášku, 80 g konzervovaná kukurica, 1/2 ks šalátovej uhorky, 1 ks červenej papriky, 150 g konzervovaný tuniak, 3 PL olivového oleja 3 PL biely balzamikový ocot, mleté čierne korenie, 30 g strúhaný parmezán

Takto sa to podarí:

1. Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu. Precedíme a opláchneme pod studenou vodou. Vložíme do misy, pokvapkáme olejom, aby sa nelepili. Mrkvu a kukuricu umyjeme pod tečúcou vodou a vmiešame do cestovín.

2. Hrášok varíme 3 minúty v slanej vode, scedíme a pridáme do cestovín. Uhorku ošúpeme, pozdĺžne rozštvrtíme a pokrájame na tenké plátky. Papriku umyjeme, prekrojíme na polovicu, odstránime jadierka a nakrájame na kocky. Tuniaka precedíme a rozdrobíme na kúsky, salámu nakrájame na tenké plátky.

3. Všetko spolu s cestovinami zmiešame, dochutíme olivovým olejom a balzamikovým octom. Osolíme, okoreníme a asi 15 minút necháme odležať. Na záver posypeme parmezánom.


 

Kapustový šalát s ryžou a pažítkou

Potrebujeme:

300 g uvarenej dlhozrnnej ryže, 30 ml sezamového oleja, 2 paradajky, 1 cibuľu, 1 biela kapusta, bazalku a pažítku na ozdobenie, soľ, mleté čierne korenie

Takto sa to podarí:

1. Vo veľkej panvici rozpálime olej, na ktorom 2 až 3 minúty prudko opekáme najemno pokrájanú cibuľu a strúhanú kapustu.

2. Znížime teplotu, panvicu zakryjeme a podusíme 4 až 5 minút, kým kapusta zmäkne.

3. Potom panvicu odokryjeme, opäť zvýšime teplotu a vyvaríme tekutinu.

4. Do zmesi zamiešame ryžu a chvíľu opekáme.

5. Paradajky rozštvrtíme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Pridáme ich do zmesi a premiešame.

6. Osolíme, okoreníme, odstavíme, rozdelíme do misiek a pred podávaním posypeme sekanou bazalkou a pažítkou. Nakoniec ozdobíme celými lístkami bazalky.


 

Teplý šalát z cukety na karí

Potrebujeme:

1 kyslú smotana, 1 cuketu, 1 cibuľu, 3 červené papriky, 4 paradajky, 3 polievkové lyžice olivového oleja, 1 lyžička pasty karí, 4 strúčiky cesnaku, zväzok čerstvej bazalky

Takto sa to podarí:

1. Cibuľu a 2 strúčiky cesnaku olúpte a nasekajte najemno. Cuketu nakrájajte na kocky. Papriku zbavte semienok a nakrájajte ju na prúžky, paradajky rozdeľte na osminky.

2. V hrnci zohrejte olej a speňte na ňom cibuľu a cesnak.

3. Pridajte cuketu, karí pastu a osoľte. Všetko poduste do polomäkka.

4. Pridajte papriky, paradajky a duste, kým nie je všetko mäkké.

5. Zmes odstavte a podľa potreby ešte osoľte a okoreňte.

6. V mise zmiešajte smotanu s 2 prelisovanými strúčikmi cesnaku a nasekanou bazalkou.

7. Šalát podávajte s kopčekom ochuteného bieleho jogurtu a pečivom.


 

Teplý brokolicový šalát s vajcom

Potrebujeme: 300 g brokolice, 2 vajcia, 20 g oleja, 20 g horčice, 1 cibuľa, 1 lyžica nasekanej pažítky, mleté čierne korenie

Nálev: 500 ml vody, soľ, 50 ml octu, 10 g práškového cukru

Takto sa to podarí:

1. Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky, umyjeme a uvaríme do polomäkka v sladkokyslom náleve, ktorý pripravíme zmiešaním uvedených surovín.

2. Brokolicu vyberieme z nálevu. Asi 100 ml nálevu odoberieme, rozmiešame v ňom horčicu, korenie, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, nasekanú pažítku a natvrdo uvarené vajcia nakrájané nadrobno.

3. Premiešame s brokolicou v hlbšej miske, dochutíme soľou, prípadne ešte octom a cukrom.

 

Tlačiť Diskusia