Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Pochutnajte si! 6 tipov na vynikajúce bravčové soté

25.03.2011 , red

Uvažujete, ako si spríjemníte víkend? Čo tak niečo chutné a originálne navariť? Máme pre vás niekoľko rád, ako si pripraviť bravčové soté.

Máme pre vás niekoľko tipov, ako si pripraviť chutné bravčové soté. Máme pre vás niekoľko tipov, ako si pripraviť chutné bravčové soté.

So šampiňónmi a s kukuricou

V panvici zohrejeme olej a opražíme v ňom 340 g na rezance nakrájaného a osoleného bravčového mäsa. Keď je napoly opražené, pridáme 2 nadrobno pokrájané cibule a opražíme dosklovita. Pridáme 1/2 konzervy pokrájaných šampiňónov a pražíme ďalej. V prípade potreby podlejeme trochou vývaru. Scedíme 1/2 konzervy kukurice a pridáme k mäsu. Dochutíme kečupom, soľou, mletým čiernym korením a mletou sladkou paprikou. Podávame s ryžou alebo hranolčekmi.

S ananásom

Na rezance nakrájame asi 350 g bravčovej panenky, mäso osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou, premiešame a necháme chvíľu odstáť. Na panvici s trochou oleja osmažíme ochutené mäso a postupne pridáme 1 konzervu scedeného ananásu a 100 g arašidov. Podlejeme smotanou a dusíme približne 2 minúty. Podávame s ryžou alebo pečenými zemiakmi.

So zeleninou

V troche oleja v tlakovom hrnci opečieme 1 na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme 300 g na rezančeky nakrájaného bravčového pliecka alebo stehna, osolíme a okoreníme. Zalejeme trochou vody a chvíľu podusíme. Pridáme 1 červenú papriku nakrájanú na rezance, 1 olúpanú a na kúsky nakrájanú paradajku, 1/4 póru nakrájaného na kolieska, 1 nastrúhanú mrkvu a 1 prelisovaný strúčik cesnaku. Dochutíme cukrom, kečupom a sójovou omáčkou. V prípade potreby ešte podlejeme vodou. Hrniec uzavrieme a všetko spolu povaríme asi 20 minút. Podávame so zemiakovou kašou.

S lečom v placke

Na rezance nakrájame 300 g bravčovej sviečkovice. Na oleji orestujeme 1 nadrobno nakrájanú cibuľu a 2 prelisované strúčiky cesnaku, pridáme mäso, zalejeme troškou vody a podusíme. Keď mäsko zmäkne, pridáme 1 malý zaváraninový pohár leča, 1 na kocky nakrájanú kapiu a podľa chuti konzervovanú kukuricu. Ochutíme troškou kečupu, korením čili, 1 PL smotany na varenie a vegetou. Podávame na pečenej zemiakovej placke, pričom placku preložíme a posypeme strúhaným syrom typu eidam.

S fazuľovými strukmi

Na rezančeky nakrájame 500 g bravčového stehna. Mäso vložíme do misy, pridáme 2 vajcia, soľ a 2 PL sójovej omáčky. Všetko spolu premiešame a 1 hodinu marinujeme. Mäso sprudka opražíme v 3 PL horúceho oleja. Asi 300 g mrazenej zelenej fazuľky uvaríme v osolenej vode. Uvarenú fazuľku scedíme a pridáme k opečenému mäsu. Premiešame a podusíme. Medzitým vymiešame nálev z 1 PL sójovej omáčky, 2 PL červeného vína, 1 ČL škrobovej múčky, 1 ČL kryštálového cukru a 2 PL mäsového vývaru. Mäso zalejeme nálevom a ešte chvíľu podusíme. Podávame s chlebom alebo s ryžou.

Na víne so zeleninou

Očistíme 1 malú mrkvu, 1 malú papriku, 50 g stonkového zeleru a 1 malý kaleráb. Zeleninu umyjeme a nakrájame na tenké rezance. Zeleninu vložíme do 125 ml vriaceho mäsového vývaru, prikryjeme a asi 3 minúty povaríme. Medzitým umyjeme 1 malú cuketu a 50 g šampiňónov, očistíme a nadrobno nakrájame. Ošúpeme 2 šalotky (cibule), najemno nasekáme a spolu s hubami a cuketou pridáme k zelenine v panvici. Prikryjeme a dusíme 4 minúty. Na malé kúsky nakrájame asi 500 g bravčového mäsa, pridáme k zelenine, podlejeme 125 ml bieleho vína, zakryjeme a dusíme, kým mäso nezmäkne. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a tymianom.

Tlačiť Diskusia
Čas pre ženy>Rodina>Tipy a triky pre rodinu>Pochutnajte si! 6 tipov na vynikajúce bravčové soté