Recept na bohatstvo: Čo prekvapilo pánov najviac?

18.09.2012 , Nový Čas pre ženy, Ivan Štefánek

Štyria mušketieri kulinárskej šou Recept na bohatstvo prezrádzajú najväčšie prekvapenia, aké tu zažili.

Páni z Receptu na bohatstvo prezradili, čo ich najviac prekvapilo. 9obrázkov vo fotogalérii Páni z Receptu na bohatstvo prezradili, čo ich najviac prekvapilo.

Recept na bohatstvo sa úspešne rozbehol. Súťažiaci z celého Slovenska a Česka priniesli svoje jedlá v nádeji, že postúpia do finále a nakoniec zvíťazia. Čo prekvapilo štyroch mužov, ktorí v šou účinkujú alebo ju režírujú? Opýtali sme sa za vás režiséra Petra Nuňéza, porotcov Michala Rabinu, Pavla Maurera a moderátora Petra Vágnera.

Aké máte pocity z doterajšieho priebehu šou?

PETER NUŇÉZ: Veľmi dobré. Kontaktom s porotou vošli do môjho života ďalší štyria zaujímaví ľudia. Adela mi opäť robí radosť už len tým, že je, Peter Vágner sa prejavuje ako veľmi milý, pracovitý a talentovaný chalan. A takto by som mohol pokračovať ešte dosť dlho.
MICHAL RABINA: Všetko šlo podľa plánu a môžem potvrdiť, že recepty, ktoré sa dostali ďalej, majú zmysel!
PAVEL MAURER: Som zaskočený, že niektorí súťažiaci majú odvahu bez červenania priniesť porote na ochutnávku totálne blafy.
PETR VÁGNER: Trúfam si povedať, že je to stále lepšie a lepšie. Je to síce stále o varení, ale tiež o ľuďoch, ktorí sa prichádzajú podeliť o svoj recept a príbeh, čo divákov baví. Mňa stále viac baví Adela a celý tím, ktorý na programe pracuje. Je to skvelá partia.

Čo vás najviac prekvapilo, potešilo, zarmútilo?

PETER NUŇÉZ: Jednoznačne ma najviac potešila pani Zorvanová a jej párance. Diváci sa s ňou zoznámia v piatej epizóde, v ktorej budeme hľadať najlepší recept v kategórii národná špecialita. Toto je prototyp jedla, kvôli ktorému formát Recept na bohatstvo vznikol. Úžasné, sýte drevorubačské jedlo, ktoré sa varilo len v hore, nikdy nie doma, a to bez použitia kuchynského náradia. Nikdy som o tomto recepte nepočul a on sa zrazu vynoril zo zabudnutia na našom kastingu s krásnou staršou krojovanou paňou. Úžasné!
MICHAL RABINA: Prekvapení bolo viac než dosť. Ľudia prišli s jedlami, o akých sa mi nesnívalo ani v najhorších snoch. V niektorých kategóriách by som si želal, aby postúpili viacerí, pretože pri mnohých receptoch bolo fakt veľmi ťažké určiť postupujúceho.
PAVEL MAURER: Slovenskú kuchyňu obdivujem a milujem už dlho. Potešilo ma veľa slovenských špecialít rešpektujúcich miestne tradície a domáce suroviny. To isté ma však zarmútilo v Česku.
PETR VÁGNER: Mrzí ma, že sa niektoré recepty nedostali ďalej a tiež, že to niektorí len skúsili a nedali si na tom záležať. Tiež ľutujem, že som ako moderátor nemohol viac ochutnávať, v ďalšej sérii budem v porote a poriadne si to ochutnávanie vychutnám. Potešilo ma, že je porota naozaj objektívna a keď treba, má srdce – ako keď Líba Šmuclerová dohodla jednej súťažiacej návštevu zubára a obidve televízie jej potom zaplatili nový chrup.

Neodradilo vás účinkovanie v tejto šou od varenia?

PETER NUŇÉZ: Nie, pretože ja som nikdy nevaril.
MICHAL RABINA: Práve naopak, zobudilo to vo mne martýrsky pud osvety. Myslím, že fakt treba ľuďom pomáhať a radiť, ako zmeniť alebo zjednodušiť niektoré návyky vo varení.
PAVEL MAURER: Nie, ale neviem, či ešte niekedy prikývnem na ochutnávku až 80 jedál denne. Asi nie. Alebo budem chcieť namiesto honoráru päť mesiacov odtučňovania v kúpeľoch.
PETR VÁGNER: Ani náhodou. Skôr naopak. S Adelou a Petrom Nuňézom si po každom odvysielanom diele píšeme názory a postrehy, celý tím je pohodový, takže čo by ma malo odradiť?

Viete odhadnúť podľa vzhľadu človeka, či vie dobre variť a či je jeho jedlo dobré?

PETER NUŇÉZ: Absolútne nie. A tieto kastingy mi to len potvrdili. Celkovo príliš nezvládam typológiu ľudí podľa ich vzhľadu.
MICHAL RABINA: Jedlo je o apetíte a aj estetike. Keď je človek, a je jedno či žena alebo muž, čistý na duši, vzhľadný (nemám na mysli modelov či modelky), tak aj prácu, ktorú robí, robí tak, ako vyzerá – a je jedno, v akom odbore!
PAVEL MAURER: Áno. Neprezradím ako.
PETR VÁGNER: Keby som to vedel, tak si otvorím veštiareň! Určite nedám len na prvý dojem a tu som si overil, že napríklad aj pustovník môže pripraviť veľmi dobré jedlo.

Naučili ste sa voľačo od súťažiacich počas súťaže?

PETER NUŇÉZ: Len som si párkrát pripomenul, že jedlo je dar Boží.
MICHAL RABINA: Skôr nie ako áno, ale boli výnimky, o ktorých som nemal ani šajnu, že existujú.

Dozvedeli ste sa niečo, čo ste predtým nevedeli?

PETER NUŇÉZ: Ani nie. Odmalička viem, že nič neviem.
MICHAL RABINA: Áno. Niektoré jedlá a postupy prípravy boli grandiózne. Na druhej strane som nevedel, že sa jedlo dá až takto dehonestovať.
PAVEL MAURER: Rešpekt k poctivej kuchyni a drzosť ponúknuť čokoľvek pre peniaze (to druhé sa dúfam nikdy nenaučím). Nepoznal som párance.
PETR VÁGNER: Asi že je fajn sa viac pohrať s prípravou jedla, so servírovaním... Čím ďalej tým viac si užívam ten rituál a jedlo si viac vychutnávam.

Tlačiť Diskusia (1)
Čas pre ženy>Recept na bohatstvo>Recept na bohatstvo: Čo prekvapilo pánov najviac?