Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Azet.sk prejdi na

Tajomstvo perfektných moravských koláčov: Inšpirujte sa jednoduchým postupom, budú lepšie ako od babičky

11.01.2017 Casprezeny.sk

Chutia vám moravské koláče, ale netrúfate si upiecť vlastné? S týmto jednoduchým postupom ich zvládnu aj začiatočníci.

Klasické kysnuté koláčiky by sme maškrtili aj každý deň! Upečte si ich s nami! 12 obrázkov vo fotogalérii Klasické kysnuté koláčiky by sme maškrtili aj každý deň! Upečte si ich s nami!

Moravské koláče

25 až 30 kúskov

1 balenie sušeného droždia

300 ml vlažného mlieka

1 lyžička kryštálového cukru

500 g hladkej múky

120 g kryštálového cukru

100 g zmäknutého masla

2 žĺtky Klasické kysnuté koláčiky by sme maškrtili aj každý deň! Upečte si ich s nami! 12 obrázkov vo fotogalérii Klasické kysnuté koláčiky by sme maškrtili aj každý deň! Upečte si ich s nami!

Obloženie:

150 g slivkového lekváru

1 lyžica masla

1 lyžica hladkej múky

3 lyžice práškového cukru

Takto sa to podarí:

Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie s lyžičkou cukru a prikryté ho necháme 10 minút kysnúť.

Múku, cukor, maslo a žĺtky dáme do veľkej misy a jemne premiešame. Prilejeme mlieko s droždím a vypracujeme hladké lepkavé cesto, ktoré prikryté necháme kysnúť 60 minút, alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.

Po vykysnutí cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a pohárom z neho vykrajujeme kolieska. Povykrajované koláčiky necháme ešte 20 minút zakryté kysnúť.

Medzitým si pripravíme posýpku - maslo, múku a cukor prstami spojíme. Do vykysnutých koláčikov tvoríme prstami malé jamky, do ktorých dáme lekvár a posypeme ich posýpkou. Koláče pečieme 15 až 20 minút pri 200 °C.

A ďalšie vynikajúce a šikovné recepty nielen na január hľadajte v našom mesačníku Varenie & pečenie! Varenie a pečenie s Novým Časom pre ženy 12 obrázkov vo fotogalérii Varenie a pečenie s Novým Časom pre ženy

 

Tlačiť Diskusia (1)
NEPREHLIADNITE