Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Azet.sk prejdi na

Skvelý tip na chutný jarný koláč: Tvarohový kiš so špenátom zmizne zo stola skôr, než sa nazdáte

19.04.2017 Silvia Pilková

Chystáte sa piecť? Vyskúšajte tvarohový quiche (kiš) so špenátom. Ak nemáte radi tvaroh, môžete ho nahradiť napríklad smotanovým syrom.

Tvarohový kiš so špenátom Tvarohový kiš so špenátom

Tvarohový koláč so špenátom

 8 kusov

Potrebujeme:

Cesto: 230 g hladkej múky, 60 g kukuričného škrobu, 4 g soli, 4 g práškového cukru, 160 g masla, 50 g mlieka, 1 žĺtok

Plnka: 500 g jemného tvarohu, 5 g soli, 3 g mletého čierneho korenia, 2 g muškátového orieška, 3 žĺtky, 1 malá cibuľa, 100 g čerstvého špenátu

Takto sa to podarí:

1. Múku, škrob, soľ, cukor a maslo zmiešame v miske a pridáme mlieko a žĺtok. Dobre vymiesime.

2. Cesto vyformujeme do vymastenej formy a popicháme vidličkou. Na cesto dáme papier na pečenie a zaťažíme strukovinou.

3. Predpečieme ho pri teplote 170 °C asi 15 minút. Strukovinu odstránime.

4. Tvaroh, soľ, čierne korenie a strúhaný muškátový orech zmiešame v miske. Pridáme žĺtky, na kocky pokrájanú cibuľu a posekaný špenát. Dobre zamiešame a nalejeme na predpečené cesto.

5. Dopečieme pri teplote 170 °C asi 20 minút.

 

Tip

Skúste aj iné tvary, napríklad mafinovú formu.

Ak nemáte radi tvaroh, nahraďte ho smotanovým syrom, ktorý je jemnejší.

PORADNE: RADA (1) , RADA (6)
Tlačiť Diskusia
NEPREHLIADNITE