Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Azet.sk prejdi na

Jednoduché a pritom také mňam! Slané tvarožníky podľa tradičného receptu chutia lepšie ako od babičky

18.05.2017 Silvia Pilková

Jednoduché a pritom také mňam! Slané tvarožníky podľa tradičného receptu chutia lepšie ako od babičky

Tvarožníky

Potrebujeme: 

Cesto:

500 g hladkej múky, soľ, 22 g droždia, 1 ČL kryštálového cukru, 1 vajce, 2 PL masti, 250 ml vlažného mlieka

Plnka:

250 g tvarohu, 2 žĺtky, soľ, mleté čierne korenie

Takto sa to podarí:

Tvarožníky 9 obrázkov vo fotogalérii Tvarožníky

1. Zo surovín na cesto vymiesime  hladké cesto, ktoré sa odlepuje od misy. Zakryjeme a necháme 30 minút kysnúť.

Tvarožníky 9 obrázkov vo fotogalérii Tvarožníky

2. Suroviny na plnku vymiešame.

Tvarožníky 9 obrázkov vo fotogalérii Tvarožníky

3. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme. Vykrojíme kruhy, ktoré dáme na plech.

Tvarožníky 9 obrázkov vo fotogalérii Tvarožníky

4. Do stredu každého dáme trochu plnky.

Tvarožníky 9 obrázkov vo fotogalérii Tvarožníky

5. Pečieme na 200 °C asi 10 minút.

Tvarožníky 9 obrázkov vo fotogalérii Tvarožníky

Tlačiť Diskusia
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
NEPREHLIADNITE