Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Azet.sk prejdi na

Sušené slivky sú hotový zázrak, ale ako ich správne vysušiť? Najprv musíte urobiť túto dôležitú vec

11.08.2017 Silvia Pilková

Sú zdravé nielen preto, že pomáhajú pri zápche, rednutí kostí a nedostatku energie. Keď si ich teraz nasušíte, budete ich môcť jesť celú zimu.

S týmito raňajkami schudnete 5 kíl. 2 obrázky vo fotogalérii S týmito raňajkami schudnete 5 kíl.

Slivky naše babičky považovali za všeliek a používali ich nielen do lekváru. Nasušené vydržali celú zimu a používali sa do polievok, omáčok, koláčov a miesto sladkostí.

5 rád, ako ich správne vysušiť

● Na sušenie musia byť slivky úplne dozreté a ideálne sú mäsité odrody.

Je dobré, keď ich pred sušením ponoríme na 2 minúty do vriacej vody, aby šupka popraskala. Pri sušení potom ľahšie uniká vlhkosť von.

Sušené slivky 2 obrázky vo fotogalérii Sušené slivky

Sušenie v rúre, alebo v sušičke ovocia: zásada 3 x 6 hodín. 6 hodín sušíme na 50°C, 6 hodín na 60°C a 6 hodín na 80 °C.

Sušenie sliviek na slnku: Na slnku sa slivky sušia asi 12 dní.

Zo 100 kg čerstvých sliviek usušíme asi 20 kg sušených sliviek. Uskladníme ich papierovom vrecku v suchej miestnosti.

Tlačiť Diskusia