Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Azet.sk prejdi na

Aj vy milujete chrumkavé krehké rezne? Pripravte si cez víkend tie z jedle bedle, to bude pochúťka!

14.09.2017 Silvia Pilková

Vedeli ste, že naša obľúbená jedlá bedľa sa správne volá bedľa vysoká? A nielen toto sa dnes dozviete, ale aj to ako si znej urobiť výborné rezne.  

Rezne z jedle bedle sú pochúťka. 2 obrázky vo fotogalérii Rezne z jedle bedle sú pochúťka.

 

Je vysoká s krásnym do béžova ladeným klobúkom a nájsť ju v lese nie je problém. Na rozdiel od ostatných húb je dosť viditeľná a preto je v kuchyni často pripravovaná.

Rezne z bedle

Potrebujeme:

4 bedle

4 PL hladkej múky

soľ

3 vajcia

4 PL strúhanky

olej na vyprážanie

Jedľa bedľa 2 obrázky vo fotogalérii Jedľa bedľa

Takto sa to podarí: 

Klobúky očistíme nožom od špiny a hlúbiky odrežeme. Klobúky obalíme v klasickom trojobale a vypražíme v horúcom oleji z oboch strán. Potom tak isto obalíme a vypražíme hlúbiky. Podávame so zemiakmi.

Tlačiť Diskusia (2)