Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Azet.sk prejdi na

Jablkový perník chutí božsky, lebo je plný čokolády, škorice, orieškov a ovocia: Zvládne ho aj začiatočník

21.09.2017 Beautifood

Tento koláčik je plný čokolády, škorice, orieškov aj ovocia. Dajte si s nami poriadnu porciu a hneď budete mať krajší deň!

Jablkový perník

2 formičky s priemerom 16 cm

Jablkový perník 3 obrázky vo fotogalérii Jablkový perník

Potrebujeme:

1 hrnček hladkej múky

1/2 hrnčeka polohrubej múky

1/2  hrnčeka kryštálového cukru

1,5 lyžičky kypriaceho prášku

1 lyžička mletej škorice

2 lyžice kakaa

1 lyžička perníkového korenia

2 lyžice čokoládového pudingu

1/2 hrnčeka vlašských orechov

1/2 hrnčeka slunečnicového oleja

1 hrnček mlieka

1 vajíčko

1 jablko

2 lyžice škoricového cukru.

Jablkový perník 3 obrázky vo fotogalérii Jablkový perník

Takto sa to podarí:

1. V jednej mise zmiešame všetky suché ingrediencie a v druhej všetky tekuté. Tekuté primiešame k suchým a vylejeme do formičiek (ak máte klasický plech, použite dvojnásobnú dávku ingrediencií).

2. Jablko nakrájame na tenké plátky, ktoré poukladáme na cesto. Jablká posypeme škoricovým cukrom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút pri teplote 180°C.

 

Čas prípravy: 15 minút

Čas pečenia: 30 minút

 

Ďalšie skvelé recepty na sladké aj slané jedlá hľadajte v septembrovom vydaní nášho mesačníka Varenie&pečenie!

  Nový Čas pre ženy Varenie a pečenie 3 obrázky vo fotogalérii Nový Čas pre ženy Varenie a pečenie

Tlačiť Diskusia
NEPREHLIADNITE