Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Azet.sk prejdi na

Aj vy sa vyhýbate prezretým banánom a radšej si kupujete zelenšie? Ani neviete, akú veľkú chybu robíte

12.10.2017 iva

Prečo jesť prezreté banány? Neuveríte, čo všetko sa v nich ukrýva.

Prečo jesť prezreté banány? 5 obrázkov vo fotogalérii Prečo jesť prezreté banány?

Aj vy sa pri kúpe banánov v supermarkete riadite heslom: čím zelenšie, tým lepšie? Omyl! Ak ste sa doteraz vyhýbali banánom s hnedými bodkami, robíte chybu. Sú zdravšie ako tie zelené.

Žltý banán bez škvŕn nemusí byť tým najlepším rozhodnutím. Vybrať si oveľa viac zrelšie banány je lepšie rozhodnutie. Zistilo sa, že zrelý banán je až osemkrát zdravší ako zelený. Ak ste sa doteraz vyhýbali banánom s hnedými bodkami, robíte chybu. 5 obrázkov vo fotogalérii Ak ste sa doteraz vyhýbali banánom s hnedými bodkami, robíte chybu.

V čom sú lepšie a čo obsahujú?

1. Tak v prvom rade viac antioxidantov, ktoré posilňujú náš imunitný systém.

2. Stimulujú biele krvinky a môžu spomaľovať proces starnutia.

3. Obsahujú látky, ktoré slúžia ako prevencia rakoviny. Tzv. TNF faktor je to, čo bráni bujneniu rakovinotvorných buniek. Zistilo sa, že zrelý banán je až osemkrát zdravší ako zelený. 5 obrázkov vo fotogalérii Zistilo sa, že zrelý banán je až osemkrát zdravší ako zelený.

Nezabudnite: Je tu isté riziko pri nákupe škvrnitých banánov či hnedých, že naozaj zjete plesnivý. A ten už prospešný nie je. Keďže proces dozrievania prebieha rýchlo, tak maximálne do dvoch dní skonzumujte hnedý banán, potom už radšej nie. Proces dozrievania prebieha rýchlo. 5 obrázkov vo fotogalérii Proces dozrievania prebieha rýchlo.

PORADNE: zdravie (1) , Zdravie (1) , chudnutie s forskolinom (4) , Zdravie (1) , Aký bude rok 2014? (6)
Tlačiť Diskusia
NEPREHLIADNITE