Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Azet.sk prejdi na

Pečený bôčik, aký ste ešte nejedli: Keď pred pečením urobíte túto jednu vec, bude hebký ako obláčik

16.01.2018 Ivana Sladkovská

Bravčovému boku svedčí dlhé a pomalé pečenie. Skvelý bude horúci, ale aj studený s horčicou a chlebom.

Pečený bôčik hebký ako obláčik a zaujímavé korenie k tomu

  Pečený bôčik 5 obrázkov vo fotogalérii Pečený bôčik

Potrebujeme:

900 g bôčika bez kosti

3 lyžice cukru

3 lyžice soli

1 lyžica údenej papriky

1 lyžica feniklových semienok

 

Takto sa to podarí:

1. Z bôčika odrežeme kožu. Soľ s cukrom zmiešame a potrieme bôčik zo všetkých strán.

Pečený bôčik 5 obrázkov vo fotogalérii Pečený bôčik

2. Odložíme ho aspoň na hodinu do chladničky, najlepšie cez noc.

3. Rúru si predhrejeme na 250 stupňov.

Pečený bôčik 5 obrázkov vo fotogalérii Pečený bôčik

4. Bôčik posypeme údenou paprikou a feniklom.

Pečený bôčik 5 obrázkov vo fotogalérii Pečený bôčik

5. Dáme ho piecť do rúry na jednu hodinu. Potom stiahneme teplotu na 150 stupňov a necháme piecť ešte dve hodiny.

Pečený bôčik 5 obrázkov vo fotogalérii Pečený bôčik

Tlačiť Diskusia (8)