Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Azet.sk prejdi na

Ako dosiahnuť, aby bolo pečené kura chrumkavé, ale nie vysušené? Pomôžu tieto 2 triky, výsledok bude mňam

19.01.2018 pm

Nedarí sa vám pripraviť pečené kuriatko, lebo je buď vysušené, alebo naopak zase nie je chrumkavé? Skúste to robiť takto.

Ako upiecť kuriatko tak, aby nebolo vysušené? 3 obrázky vo fotogalérii Ako upiecť kuriatko tak, aby nebolo vysušené?

Ideálne je použiť hlinenú alebo kameninovú nádobu na pečenie kuriatka, v ktorej sa vyparovaná tekutina udržuje vo vnútri.

Pečené kuriatko 3 obrázky vo fotogalérii Pečené kuriatko

Kuriatko nepečte pri teplote vyššej ako 175 stupňov C a pravidelne ho podlievajte výpekom. Mäso je prepečné vtedy, keď je mäkké a nevyteká z neho ružová tekutina.

Na takomto kuriatku si pochutí každý. 3 obrázky vo fotogalérii Na takomto kuriatku si pochutí každý.

Chrumkavú krustičku docielite tak, že 5 minút pred koncom pečenia zapnete na rúre funkciu gril a pekáč odokryjete.

Tlačiť Diskusia (1)