Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Azet.sk prejdi na

Môže mak na parených buchtách chutiť ešte lepšie? Môže, ak s ním predtým urobíte toto 

16.03.2018 Ivana Sladkovská

Makové šúľance, slíže alebo buchty budú nezabudnuteľné. Ak to raz vyskúšate, už ich nebudete robiť inak.

Môže takéto makové jedlo chutiť ešte lepšie? Môže! 6 obrázkov vo fotogalérii Môže takéto makové jedlo chutiť ešte lepšie? Môže!

Parené buchty, makové šúľance alebo obyčajné makové rezance sú úžasné jedlo, často aj plné spomienok. Môže takéto jedlo chutiť ešte lepšie? Môže!

Makové šúľance 6 obrázkov vo fotogalérii Makové šúľance

Ešte pred mletím vezmeme mak a nasucho ho opečieme na panvici. Musíme dávať pozor, aby sa nespálil. Nielenže bude horšie chutiť, ale príde aj o cenné výživné látky. Mak opekajte asi minútu alebo dve, podľa množstva.

Ešte pred mletím vezmeme mak a nasucho ho opečieme na panvici. 6 obrázkov vo fotogalérii Ešte pred mletím vezmeme mak a nasucho ho opečieme na panvici.

Keď vychladne, môžete ho pomlieť a zmiešať s cukrom. Posypte ním parené buchty alebo rezance a celý byt rozvonia vôňa maku.

Makové šúľance 6 obrázkov vo fotogalérii Makové šúľance

Ak si takýto mak doprajete, nie je na tom nič zlé. Práve naopak. Už tri lyžice maku obsahujú ideálne množstvo výživných látok, ktoré naše telo potrebuje. Mak dodá železo, vitamíny A alebo D, vápnik (ktorý však telo z maku horšie vstrebáva) a v neposlednom rade zdravé tuky, ktoré dodajú telu energiu.

Kysnuté pupáky s makom 6 obrázkov vo fotogalérii Kysnuté pupáky s makom

Tlačiť Diskusia